Frédéric de Cambry de Baudimont

partner

f.de.cambry@ethikos.be

+32 474.81.10.06

Frédéric beschikt over een ruim erkende ervaring in de verzekerings- en aanvullende pensioensector die hij verwierf als bedrijfsjurist voor verschillende spelers in deze markt (verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen).

Gesterkt door zijn masterdiploma in fiscaal beheer van de Solvay Business School (ULB), verdedigt hij de burgerlijke aansprakelijkheid van boekhouders en gaat hij in beroep tegen de fiscus ten gunste van KMO’s en zelfstandigen.

Hij staat eveneens particulieren bij op het gebied van verkeer- en huurgeschillen alsook bij niet-nakoming van contractuele verplichtingen.

Frédéric studeerde in 2003 af als licentiaat in de rechten aan de Université Catholique de Louvain (UCL), in datzelfde jaar nog werd hij actief aan de balie van Bergen. Vervolgens behaalde hij nog een LL.M. in internationaal en Europees recht aan de Universiteit Utrecht.

Hij vervoegde Ethikos en de Franstalige Orde van Advocaten te Brussel in 2019.

Zijn luisterend oor, empathie en pedagogische vaardigheden, gecombineerd met zijn sterk pragmatische benadering, stellen hem in staat om zijn cliënten bijzonder doeltreffend bij te staan, zowel aan de hand van “klant- en businessgericht” advies als door middel van zijn interventies voor de rechtbank.

 

Sectoren

Verzekeringen
Fiscaliteit (directe belastingen)
Burgerlijke aansprakelijkheid

 

Juridische expertise

Aanvullende pensioenen
Fiscaliteit van de KMO’s
Verkeersrecht
Huurovereenkomsten van woningen

 

‣ Opleiding
2008-2010 Mastère spécial en gestion fiscale (Solvay Business School, Bruxelles)
2003-2004 LL.M en droit international et européen (Universiteit Utrecht)
1998-2003 Master en droit (FUNDP Namur + UCL Louvain)

 
‣ Talen
  • Frans
  • Nederlands
  • Engels