Marie-Christine Rombouts

Knowledge Manager

mc.rombouts@ethikos.be

+32 475.76.30.86

Marie-Christine heeft een ruime ervaring in verschillende juridische domeinen met een focus op vennootschaps -en real estate transacties, commerciële contracten, eerlijke handelspraktijken, etikettering en food law, data privacy en intellectueel eigendomsrecht, arbeidsrecht en mededingingsrecht.

Ze begon haar carrière als advocaat aan de Nederlandstalige balie van Brussel in een internationaal advocatenkantoor. Ze heeft tevens als legal manager gewerkt en heeft ondermeer de juridische dienst van Unilever, Linease en Alken-Maes in België en in Luxemburg geleid.

Marie-Christine behaalde een diploma van licentiaat in de rechten aan de Universiteit van Antwerpen in 1997 en behaalde vervolgens een LL.M in business law aan dezelfde universiteit.   Ze begeleidde herstructureringen, private equity transacties, change management projecten, complexity and overhead reduction projecten (bv. CRM projects en optimalisering van verzekeringsportefeuilles), en legal compliance projecten (bv. GDPR compliance).

Ze vervoegde Ethikos als knowledge manager in 2020.

Door in verschillende sectoren en in verschillende Europese landen te werken is ze business aware, resultaatgericht en pragmatisch. Ze is flexibel en efficient en past zich makkelijk aan aangezien ze de noden van haar klanten en business partners begrijpt. Ze heeft een ondernemende mind-set en is een self-starter met zin voor initiatief.

Sectoren

ICT/IT

FMCG

Transport

Real estate

 

Juridische expertise

Commerciële contracten

Eerlijke handelspraktijken

Data privacy

Private equity transacties

 

‣ Opleiding
1992-1997 Master in de rechten, Universiteit van Antwerpen (UA) Specialisatie in vennootschaps-, commercieel en mededingingsrecht – Cum laude
1998-1999 LL.M. in ondernemingsrecht, Universiteit van Antwerpen (UA) – Cum laude
 
Talen
  • Frans
  • Nederlands
  • Engels