Pierre van Scherpenzeel Thim

founding partner

p.van.scherpenzeel@ethikos.be

+32 476.88.54.72

Als lid van de Brusselse Balie sinds 2000, heeft Pierre een brede ervaring opgedaan als ‘legal interimmanager’ in het bijzonder in de financiële en de energiesector en dit voor zowel Belgische als internationale ondernemingen.

Pierre verleent bedrijven bijstand in contractuele en regelgevende aangelegenheden. Zijn kennis denkt onder meer het consumenten- en bankrecht.

De afgelopen jaren was Pierre betrokken bij de implementatie van belangrijke Europese regelgevingen (MiFiD II, GDPR, richtlijn betreffende de betalingsdiensten, richtlijn hypothecaire kredieten).

Bovendien staat Pierre KMO’s bij in hun dagdagelijkse activiteiten via het vooropstellen van pragmatische en kosteneffectieve juridische oplossingen en dit voornamelijk binnen het handels- en vennootschapsrecht.

Hij vertegenwoordigt zijn cliënten in het kader van gerechtelijke procedures. Daarnaast staat hij zijn cliënten bij in het kader van alternatieve geschillenbeslechting (bemiddeling).

Pierre is sinds juni 2019 partner bij Ethikos.

 

Sectoren

Bank
Energie
KMO’s
Real Estate

 

Juridische Expertise

Handelsrecht
Vennootschapsrecht
Consumentenrecht (in het bijzonder in de energie en bancaire sectoren)
Gerechtelijke Procedure & Alternatieve Geschillenbeslechting
Data Protection
Real Estate

 

‣ Opleiding
1994-1999 Master in de rechten
 
‣ Talen
  • Frans
  • Nederlands
  • Engels
 
‣ Publicaties
  • P. van Scherpenzeel, « La protection des consommateurs dans leurs rapports avec les fournisseurs de gaz et d’électricité à Bruxelles et en Région wallonne », D.C.C.R., 2011, n° 90, p. 2
  • P. van Scherpenzeel, « Le rôle de la C.R.E.G. et le contrôle des prix de l’électricité et du gaz », D.C.C.R., 2008, n° 81, p. 3