Een ethisch advocatenkantoor

Onze kernwaarden:
Ethiek • Integriteit • Flexibiliteit • Menselijkheid

De door Ethikos gedeelde waarden en normen staan steeds centraal in het kabinet.

Het gaat met name om de volgende vier : ethiek, integriteit, flexibiliteit en menselijkheid.

Zij gidsen ons bij al onze beslissingen en beïnvloeden ons dagdagelijks gedrag zowel professioneel als privé.

Gaande van de keuze van onze medewerkers, over de aankoop van onze milieuvriendelijke kantoorbenodigdheden, tot onze manier van werken met onze cliënten, steeds staan onze waarden centraal.

Ethikos Kompass

Het Ethikos Kompass is een instrument dat we intern hebben ontworpen om ons te begeleiden in onze beslissingen en in onze relaties met onze klanten en collega's.

Klik hier om Ethikos Kompass te bekijken

Ethiek

Veel bedrijven worden geconfronteerd met toenemende regelgevende druk die gevolgen kan hebben bij niet-naleving. Wetgevende initiatieven worden niet langer strikt ingegeven door groei of economische perspectieven maar tevens door ethiek. Inderdaad, de wetgever houdt steeds meer rekening met deze specificiteit in verschillende sectoren zoals de bestrijding van het witwassen van geld, gegevensbescherming, gezondheid en consumentenbescherming. Wij streven ernaar dat onze cliënten op een marktconforme wijze hun activiteiten uitvoeren via het analyseren van door compliance programma’s, bedrijfsprocessen en strategieën. Onze toegevoegde waarde bestaat erin om aanbevelingen voorop te stellen voor zowel nieuwe als bestaande projecten. Ook binnen het kantoor hechten wij veel belang aan ethiek, gaande van de selectie van mensen tot de wijze waarop wij onze cliënten bijstaan.

Integriteit

Wij hechten waarde aan een cultuur van transparantie en openheid waarin iedereen de mogelijkheid heeft om een bijdrage te leveren. Integriteit en betrouwbaarheid zijn leidende principes in onze relaties, samen met een sterk engagement voor eerlijkheid en waarheid. Het afleggen van verantwoording over de resultaten is een weerspiegeling van onze persoonlijke inzet. We stellen uitdagende doelen voorop en schrikken er niet voor terug om verantwoording af te leggen.

Business agility

Wij kijken vanuit een business perspectief naar de wet en maken er een punt van om een grondige kennis van de business van onze cliënten op te bouwen door hun problemen en prioriteiten te begrijpen. De wereld verandert voortdurend en de behoeften van onze cliënten alsook hun business blijven nooit dezelfde. Wij zijn voortdurend op zoek naar innovatie door het bedenken van nieuwe ideeën en nieuwe methoden. We omarmen verandering en zijn geïnspireerd door zowel de uitdagingen als de mogelijkheden die het creëert. Hoe beter en sneller we ons aanpassen aan verandering, hoe sterker en succesvoller we als kantoor worden. We brengen veel creativiteit en pragmatisme naar voren bij het oplossen van problemen. De beste oplossing is niet altijd de meest voor de hand liggende en het is vaak nodig om ‘outside the box’ te denken.

Menselijk aspect

Wij bouwen sterke relaties op die gebaseerd zijn op wederzijds respect en kapitaliseren op de creativiteit en energie dat teamwork creëert. Samenwerken creëert een verrijkende werkomgeving en levert betere resultaten op. Wij vormen onze mensen door empowerment en waardering alsook door zowel individuele als teamsuccessen te vieren. Wij nemen de behoeften van onze cliënten zeer serieus zonder onszelf serieus te nemen. Plezier op het werk helpt om perspectief te houden.

 

Als weerspiegeling van zijn kernwaarden heeft Ethikos het Ethikos Kompass ontwikkeld, een instrument dat is ontworpen om zijn advocaten en medewerkers te begeleiden en hen te helpen om altijd het juiste gedrag aan te nemen.